Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Rozgrzewająca zupa

zupa
  • 2 filety z kurczaka
  • 4 parówki
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cukinia
  • 2 papryki czerwone
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz czarny mielony
  • 9-10 łyżek ketchupu
  • 2 kostki bulionu drobiowego
  • do smaku pieprz kolorowy ziarnisty
  • do smaku olej
  • do smaku pietruszka
  • do smaku ser
  • do smaku chleb
  • 2 litry wody

Filety z kurczaka myjemy, osuszamy a następnie kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięsko, przyprawiamy solą i pieprzem. Gotowe przekładamy do garnka i pozostawiamy do ostygnięcia. Parówki obieramy z owijek a następnie kroimy je w plasterki. Czosnek obieramy i kroimy również w cienkie plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Paprykę myjemy, wycinamy gniazdo nasienia i kroimy w kostkę. Wszystko chwilkę przysmażamy. Cukinię dokładnie myjemy, a następnie kroimy w kosteczkę. Cukinię dodajemy do pozostałych składników i smażymy ok 5 min. Podsmażone składniki przekładamy do garnka z filetem, zalewamy wodą i dodajemy bulion. Gotujemy. Jeśli zupka zacznie wrzeć dodajemy ketchup i przyprawy, mieszamy. Przykręcamy ogień i pozostawiamy jeszcze chwilkę by się gotowało.
Gotową zupkę nakładamy do miseczki posypujemy posiekaną natką pietruszki i zdobimy serem a następnie przyprawiamy pieprzem kolorowym. Podajemy z pieczywem.

Smacznego !!

Iwona Kinga Matrac, Jaworzno

M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt