Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Sałatka z krewetkami i mango

krewetkowa
  • 1 czerwona papryczka chili, drobno pokrojona
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1 łyżka miodu
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 3 x 160 g krewetek królewskich
  • 1 duże mango, obrane i pokrojone
  • 1 paczka krojonej sałaty (ewentualnie mieszanka sałat)
  • 1 czerwona papryka (pokrojona w plasterki)
  • ¼ pokrojonego ogórka
  • 4 łodygi szczypiorku drobno posiekanego

1.Zmieszaj sok z limonki, miód, posiekane chili, ocet i oliwę w blenderze, aż powstanie dressing.

2.Powstałym dressingiem polej opłukane wcześniej krewetki i wstaw do lodówki na ok 20 minut.

3.Przygotuj sałatkę z poszatkowanej i umytej wcześniej sałaty, pokrojonej papryki, mango ,ogórka i szczypiorka. Na wierzchu ułóż krewetki i polej przygotowanym dressingiem.

Powyższą sałatkę można podawać jako przystawkę do obiadu (np pieczonego indyka) bądź też jako danie główne-podając np z chlebem piwnym

Smacznego

Anna Gwardyś

M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt