Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Zapiekanka ziemniaczana

zapiekanka
  • 1 kg ziemniaków,
  • 4 pomidory,
  • 2 laski kiełbasy zwyczajnej,
  • 20 dag sera żółtego,
  • 200 ml śmietany 18%,
  • do smaku przyprawa do ziemniaków,
  • do smaku tłuszcz,
  • do smaku pieprz czarny mielony,
  • 0,5 szklanki wody

Ziemniaki myjemy, obieramy a następnie kroimy w plasterki. Pomidora myjemy i kroimy w kostkę. Kiełbasę również w kostkę. Naczynie smarujemy tłuszczem i wkładamy jedną porcję ziemniaków posypujemy przyprawą do ziemniaków i układamy kiełbaskę a nas wierzch dajemy pomidorka i posypujemy pieprzem i ponownie powtarzamy ziemniaki, przyprawa do ziemniaków, kiełbasa, pomidor oraz pieprz. Na wierzch układamy plasterki sera żółtego i smażymy ok 20 min. co jakiś czas wlewamy troszkę wody. Po tym czasie sprawdzamy nożem czy ziemniaki są miękkie. Jeśli tak to polewamy śmietaną i zapiekamy jeszcze z 5 min. Jeśli ziemniaczki są twardawe trzeba dopiec je, aż będą miękkie. Gotową podajemy z zieleniną np. natką pietruszki.

Smacznego !!

Iwona Kinga Matrac, Jaworzno
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt