Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Muszelki z farszem

muszle
  • 20 sztuk makaronu muszle duże
  • olej
  • cebula
  • 10 dag masła
  • 20 dag pieczarek
  • 20 dag twarogu
  • 15 dag startego sera
  • bazylia
  • natka
  • pieprz
  • sól

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z łyżką oleju. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą. Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła, szklimy cebulę, by następnie dodać poszatkowane pieczarki. Smażymy do momentu, gdy cała woda odparuje. Gdy pieczarki ostygną dodajemy do nich ser, natkę, bazylię, przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy składniki i wypełniamy powstałym farszem muszle. Układamy je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, posypujemy startym serem i zapiekamy 15 minut w temp. 180 stopni.

Maria Konieczna, Stare Oborzyska

M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt