Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą

oscypki
  • opakowanie rukoli
  • 1 duży oscypek
  • 4 kawałki pomidorów suszonych w oliwie
  • 100 g orzechów włoskich łuskanych
  • 100 g sera cheddar
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
  • sól, pieprz

Na tarce o drobnych oczkach ścieramy ser oscypek. Na suchej patelni formujemy placuszki startego sera i czekamy, aż się lekko zrumienią. Delikatnie przekładamy placuszki z patelni (uwaga! gorące), najlepiej na- jak było w moim przypadku – butelkę od oliwy tak, aby uformować miseczki. Chwilę odczekać, aż ostygną. Wypełnienie miseczek to sałatka z porwanej rukoli, pokrojonych orzechów włoskich i pomidorów suszonych w oliwie, kawałków sera cheddar, a wszystko to otulone delikatnym sosem na bazie oliwy z oliwek, soku z cytryny oraz soli i pieprzu.

Smacznego!

Aneta Klimecka, Mistrzyni Kuchni 2010 dwutygodnika “Przyjaciółka”

M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt