Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Sałatka z łososia i makaronu

losos
  • ok. 35 – 40 dkg wędzonego łososia
  • makaron świderki
  • 1 ogórek surowy
  • cytryna
  • pęczek koperku
  • majonez
  • bagietka
  • masło
  • 2 ząbki czosnku
  • zioła prowansalskie

Łososia pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki, skropić cytryną, przykryć i odstawić do lodówki na godzinę. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Koperek drobno posiekać. Wystudzony makaron, łososia, koperek i majonez wymieszać, obłożyć na wierzchu pokrojonym w talarki i lekko osolonym ogórkiem. Bagietkę pokroić na nie za grube kromki, posmarować lekko masłem, na wierzch nałożyć nieco pokrojonego drobno czosnku, włożyć do nagrzanego do ok. 150 st. C piekarnika.

Sposób podawania
Podawać z ciepłymi grzankami lub bułkami ciabatami. Do ozdoby wierzchu sałatki w miseczce można wykorzystać np. paski papryki świeżej lub konserwowej oraz listki koperku, bazylii itp. Opcja: do samej sałatki można dodać pokroje drobno ogórki konserwowe, wtedy nie używamy świeżego ogórka, a tylko paski papryki do ozdoby.

Tomasz Wojciechowski, Ciechocinek

M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt