Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Ciasto Jozefinki

ciasto Jozefinki
  • 6 jaj
  • 1 szklanka cukru kryształu
  • 1 szklanka mąki
  • 1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • ok 1 litra śmietany 30 %

Białka ubić na sztywna piane, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wlać na formę – półokrągłą – do pieczenia. Piec w tem. 160 – 180 stopni ok. 30 – 40 minut. Po wystudzeniu , ciasto pokroić na grubsze paski. Smarować kawałki ciasta ubitą śmietaną. Dekorować według uznania.

Smacznego

Atot

M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt