Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Góralska kwaśnica na świńskim ryju

kwasnica
  • Kawałek żeberka wieprzowego
  • Pół świńskiego ryja
  • golonko
  • Kapusta kiszona ok. 1kg
  • 1 kg ziemniaków
  • 1-2 liście laurowe
  • ziele angielskie (ok. 5 szt)
  • pieprz
  • sól
  • pietruszka korzeń
  • czosnek 3 ząbki
  • łyżeczka kminku
  • magii

Do garnka z wodą (ok. 2l) wkładamy świński ryj, golonko oraz żeberka (dobrze jest przygotować porcje żeberek aby później mogły łatwo trafić na talerz). Następnie dodajemy kilka ziaren ziela angielskiego (ok. 5 sztuk), 1-2 liście laurowe, kminek, czosnek (ząbki kroimy na pół), pietruszkę. Gotujemy ok. 20 min po tym czasie dodajemy kapustę kiszoną oraz sól i pieprz, ok. 2 łyżeczki soli i pieprzu. Lepiej dodać mniej soli niż przesolić. Można dodać dla smaku przyprawę magii.
Zupę należy gotować na małym ogniu ok. 1,5 godziny. Gdy zupa się gotuje w drugim garnku gotujemy w osolonej wodzie wcześniej obrane ziemniaki. Zupę podajemy gorącą z ziemniaczkami dużą ilością kapusty i mięsa.

W 100% stawia na nogi po szalonej imprezie.

Izabela Wesołowska, Bielsko-Biała

M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt