Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Zupa pijacka prosto z Kanady

zupa pijacka
  • 2 łyżki suszonych ziół (majeranku, rozmarynu, oregano)
  • 10-15 dag chudego boczku lub bekonu pokrojonego na kawałki
  • 3 duże posiekane cebule
  • 6 pszennych tostów pokrojonych w kostkę
  • 5 szklanek bulionu wołowego Winiary
  • sól i pieprz

Namoczyć zioła w zimnej wodzie, osączyć. Boczek wysmażyć w rondlu o grubym dnie. Dodać cebule i smażyć, aż zrobią się brązowe. Wrzucić do rondla tosty i mieszać, aż pokryją się cebulą. Wstawić rondel do piekarnika nagrzanego do 1750C, poczekać 15 minut i wyjąć. Składniki z rondla przełożyć do garnka, dodać bulion i zioła.

Gotować godzinę na małym ogniu, doprawić solą i pieprzem.

życzę smacznego!

Joanna Sobecka, Rypin

M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt