Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Śledź pod szubą

Śledź pod szubą
ilość porcji: 4

  • 3 średniej wielkości ziemniaki ugotowane w mundurkach
  • opakowanie śledzi w  oleju
  • 2 średnie cebule
  • 1 duże jabłko
  • 1 duży burak ugotowany wcześniej w mundurku
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • majonez
  • natka pietruszki

Obrane ze skórki ziemniaki kroimy  w drobną kostkę i układamy z nich warstwę w naczyniu. Smarujemy je cieniutką warstwą majonezu.
Kładziemy warstwę śledzi pokrojonych w kosteczkę, i znowu majonez (choć nie zawsze trzeba dawać tę warstwę)
Trzecią warstwę zrobimy z posiekanej drobno cebulki. I znowu odrobina majonezu. Następnie kładziemy cienką warstwę ze startego na tarce (na grubych oczkach) jabłka.
Na to dajemy startego na tę samą grubość buraka. Teraz czas na …. cieniutką warstwę majonezu. Na koniec układamy warstwę z posiekanego w kosteczkę jajka. I Posypujemy całość delikatnie natką pietruszki.

Gotową potrawę wkładamy do lodówki. Ma ona tę zaletę, iż ….. zjedzą ją prawie wszyscy. Nawet Ci co śledzi nie lubią.

U nas często na spotkaniach rodzinnych czy też ze znajomymi słychać ogłoszenia typu” Kto chce śledzi, bo ja jem samą szubę ;)
Pozdrawiam i życzę smacznego
Grzegorz Biegański M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt