Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Karnawałowa sałatka

Karnawałowa sałatka
ilość porcji: 5

  • mała kapusta pekińska
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • 150 g szynki gotowanej
  • 2 ugotowane jaja
  • garść słonecznika
  • garść orzechów włoskich
  • 3 łyżki majonezu
  • pieprz, sól morska, przyprawa do gyrosa, kilka kropel soku z cytryny

Kapustę cienko pokroić, delikatnie skropić sokiem z cytryny i połączyć  z odcedzoną kukurydzą. Szynkę pokroić w paski, posypać przyprawą do gyrosa i na gorącym oleju usmażyć na tzw. skwarki, schłodzić, dodać do kapusty. Jaja pokroić w paski delikatnie połączyć.
Dodać majonez, orzechy, zrumieniony na patelni słonecznik. Całość oprószyć świeżo zmielonym czarnym pieprzem i solą, wymieszać wszystkie składniki.
Ta słynna w moim domku sałatka jest o tyle interesująca, że można ją przygotowywać przez cały rok, ale najlepiej smakuje na przyjęciach. Smakołyk ten jest zawsze wielbiony przez moich bliskich, dlatego często gości na moim stole.  Propozycję można modyfikować, dodając coraz to nowe składniki. Sprawdzone i zawsze trafione połączenie chrupiącej szynki, prażonego słonecznika, orzechów i słodkiej kukurydzy, które spoczywają na cienko pokrojonej pekince, sprawiają, że wszystko to rozpływa się w ustach.
Małgorzata Kucharczuk
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt