Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Pilaw z mielonego

Pilaw z mielonego
  • 40 dag mięsa mielonego
  • 1 1/2 szklanki ryżu
  • por
  • kostka rosołowa
  • 1 marchewka
  • majeranek
  • masło
  • olej

Kilka sztuk fasolki szparagowej (może być mrożona). Por umyć, pokroić w krążki, podsmażyć na maśle, odłożyć. Następnie na oleju podsmażyć kilka minut mięso mielone, doprawić i odłożyć. Na patelni na ok. 4 łyżkach oleju podsmażyć ryż, aż stanie się szklisty. Zalać 3 szklankami wody z rozpuszczoną kostką rosołową. Dodać podsmażony por, mięso, pokrojone na kawałki marchewkę i fasolkę. Gotować pod przykryciem na małym ogniu ok. 30 min. Kiedy ryż wchłonie płyn pilaw jest gotowy.
Katarzyna Wenc
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt