Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Rożki krucho-drożdżowe z nadzieniem mięsnym

Danuta Kukuła
  • 2 szklanki mąki
  • 2 dag drożdży
  • ½ łyżki cukru
  • 1/3 kostki margaryny
  • 1 całe jajko
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki śmietany
  • 30 dag łopatki
  • jajko
  • 10 dag grzybów
  • 1 duża cebula
  • pieprz, sól, 1 łyżeczka vegety

Drożdże rozrobić z cukrem, dodać pozostałe produkty , posiekać margarynę nożem z mąką, wyrobić ciasto. Z gotowego ciasta formować trójkąty, do których zawiniemy farsz.
Mięso ugotować, a cebulę podsmażyć na patelni. Ugotowane mięso zmielić z cebulą i grzybami. Przyprawić i dodać jajko. Formować rogaliki, na końcu można posmarować je po wierzchu jajkiem i posypać kminkiem. Pieczemy w ok. 140 stopniach aż do zrumienienia.
Smacznego!:)
Danuta Kukuła
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt