Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Serniczki z gruszkami

IMG_1498.JPG
  • 1/2 kg sera z wiaderka
  • 15 dag cukru do masy serowej
  • 3 łyżeczki cukru waniliowego
  • 250 g śmietany 18 %
  • 5(3+2) łyżek żelatyny
  • 3 łyżki cukru do musu
  • puszka gruszek
  • polewa czekoladowa

Twaróg cukier i cukier waniliowy zmiksować na jednolitą masę. Kremówkę ubić i dodać do masy serowej.3 łyżki żelatyny rozpuścić w ciepłej wodzie i dodać do masy. Pozostawić aż lekko stężeje.

Z gruszek odlać sok.4 gruszki zmiksować blenderem. 2 łyżki żelatyny rozpuścić w ciepłej wodzie i połączyć ze zmiksowanymi gruszkami.

Do pucharków lub innych małych miseczek nałożyć do  pół pucharka masy serowej na to rozprowadzić tężejący mus i ułożyć kolejną warstwę masy serowej.Wstawić do lodówki na kilka godzin.Następnie gdy serniczek będzie gotowy wyciągnąć go z pucharka ułożyć pokrojone gruszki i polać polewą czekoladową.

Mateusz Rosadziński

M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt