Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Sernik z pomarańczą

Sernik z pomarańczą
  • 1,40 sera białego (3 razy zmielonego)
  • 4 duże pomarańcze
  • 1 masło
  • 1 mleko skondensowane słodzone
  • 4 budynie 6 jajek
  • aromat pomarańczowy
  • biszkopty (do wyłożenia blaszki)

Masło utrzeć z żółtkami dodając po łyżce sera dalej ucierając dodać sok z dwu pomarańczy ,wlać mleko skondensowane ,wsypać budynie a na koniec dodać aromat pomarańczowy i ubitą pianę z białek delikatnie wymieszać .Wylać masę na biszkopty wcześniej ułożone na blaszce i papierze do pieczenia .Na wierzchu ułożyć plasterki pomarańczy wcześniej sparzonej i obranej ze skórki.Wstawić do nagrzanego piekarnika do170stopni C. Piec jedną godzinę w zależności od piekarnika. Podawać posypane ciasto cukrem pudrem.
Smacznego!
Zofia Vogt
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt