Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Tarta ziemniaczana

Tarta ziemniaczana
  • składnik 1
  • 2 szklanki mąki
  • pół kostki margaryny
  • 2 żółtka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki soli
  • pół kilograma ziemniaków
  • 3 całe jaja
  • pół szklanki śmietany kwaśnej
  • sól, pieprz
  • majeranek, przyprawa do ziemniaków, natka pietruszki, oregano

Z mąki, żółtek, margaryny, soli i proszku do pieczenia zagnieść szybko ciasto i włożyć na pół godziny do lodówki. Wyłożyć nią natłuszczoną foremkę do tarty, ponakłuwać widelcem i podpiec chwilę w nagrzanym piekarniku. Na to wyłożyć pokrojone w cienkie plasterki obrane ziemniaki. Jajka roztrzepać ze śmietaną i przyprawami i zalać ziemniaki. Całość piec ok 60-70 min w 180st.

Smacznego!

Martyna Kordecka M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt