Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Wątroba cherry

P1050664
  • 0,60 dkg wątróbki drobiowej
  • 0,05dkg migdałów w całości bez skórki
  • 3 duże cebule
  • 0,05 dkg.rodzynek
  • likier wiśniowy
  • sól, pieprz
  • marchewkluski kopytka
  • masło sól, cukier
  • 0,20 dkg mąki
  • ziarna słonecznika
  • 1 jajko
  • sól

Wątróbkę obtoczyć w mące doprawić solą i pieprzem następnie usmażyć na oleju. Cebulę poszatkować w piórka dodać do wątróbki. Dodać migdały i usmaźyć . Na sam koniec dodać rodzynki wcześniej zamoczone w wiśniówce (razem z
alkoholem).

Marchewkę pokroić w paseczki doprawić solą cukrem i masłem, podlać małą ilością wody. Ugotować al dente na koniec posypać ziarnami słonecznika uprażonymi na suchej patelni.

Wszystkie składniki na kopytka wymieszać ze sobą toczyć ruloniki, pokroić ugotować w osolonej wodzie.

Polecam to danie z całego serca! Pychotka!
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt