Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Jabłecznik cioci Joli

jablecznik-cioci-joli
Biszkopt

  • 4 jaja
  • 0,5 szklanki cukru
  • 0,5 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
  • szczypta proszku do pieczenia

    Masa jabłkowa

  • 2 szklanki wody
  • 1 szlanka cukru
  • 1 kg jabłek
  • 2 budynie śmietankowe

Biszkopt
Białka ubić. Dodać cukier oraz żółtka. Wszystko zmiksować. Następnie dodać przesiane mąki, oraz proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać łyżką. Wyłożyć na blaszkę.Włożyć do zimnego piekarnika, piec ok 25-30 min. w temp. 180 stopni.
Masa jabłkowa
Zagotować wodę z cukrem, jabłka obrać, pokroić w kostkę. Dodać do gotującej się wody. Próżyć przez ok. 5 min. Budynie rozprowadzić w 1 szklance wody i dodać do rozgotowanych jabłek. Gorące jabłka wyłożyć na zimny biszkopt, wystudzić.
Mateusz Rosadziński
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt