Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Sernik Cappucino z malinami

cappucino-z-malinami
Ciasto

  • 16 dag masła
  • 8 dag cukru kryształu
  • 2 żółtka,
  • 2 łyżki śmietany kwaśnej
  • 25 dag mąki
  • 2 łyżeczki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa

  • 75 dag sera trzykrotnie zmielonego
  • 1 budyń cappucino, 30 dag cukru
  • 1/2 szklanki Cappucino waniliowego proszku /
    rozpuścić odrobiną  gorącego mleka
  • 4 jajka, 25 dag masła
  • 25 dag malin mogą być mrożone

Z powyższych składników zarobić ciasto schłodzić w lodówce. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę dodając po jednym żółtku, następnie dodać budyń cappucino i rozpuszczone cappucino. Ubić pianę z białek dać do sera delikatnie mieszając wsypać maliny. Wylać masę na ciasto wyłożone na blaszkę . Wstawić do nagrzanego piekarnika 170-180 stopni C piec 60 minut. Po wystudzeni polać plewą udekorować.
Zofia Vogt
Bielsko-Biała
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt