Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Sernik z delicjami

sernik-z-delicjami
Biszkopt

  • 5 jajek
  • 3/4 szklanki cukru
  • 0,5 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao

    Masa serowa

  • twaróg z wiaderka
  • cukier 30dag
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • 0,5l kremówki
  • żelatyna 4 łyżki
  • dżem morelowy
  • delicje 2 paczki
  • polewa czekoladowa

Białka ubić. Dodać cukier oraz żółtka. Wszystko zmiksować. Następnie dodać przesiane mąki, oraz proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać łyżką. Wyłożyć na blaszkę. Włożyć do zimnego piekarnika, piec ok 25-30 min. w temp. 180 stopni.
Twaróg, cukier i cukier waniliowy zmiksować na jednolitą masę. Kremówkę ubić dodać do masy serowej. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie dodać do masy. Na gotowy biszkopt rozsmarować dżem. Następnie połowę masy serowej przełożyć na dżem i rozłożyć delicję. Potem drugą część masy nałożyć na delicję. Na koniec polać polewą czekoladową. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Mateusz Rosadziński
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt