Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Strudel z mięsem

Strudel z mięsem
  • składnik 1
  • 600g mięsa mielonego
  • 2 opak. ciasta francuskiego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 1 jajko
  • 1 białko
  • papryka ostra
  • sól, pieprz

Cebulę obrać, podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać mięso mielone. Smażyć przez ok 10 min. Dodać paprykę ostrą, sól, pieprz. Odstawić do ostygnięcia. Następnie dodać 1 jajko do zimnego mięsa. Ciasto francuskie rozwinąć, równomiernie rozłożyć na nim wystudzone mięso, zwinąć.

Strudle wyłożyć na blaszkę wyłożoną pergaminem. Posmarować roztrzepanym białkiem.

Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni. Piec ok. 30 min.

Mateusz Rosadziński
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt