Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Szynka w ziołach

szynka-w-ziolach
  • wieprzowina szynka surowa 2kg
  • woda przegotowana 1,5 l
  • sól gruboziarnista 1/2 szklanki
  • ziele angielskie 1 łyżka
  • pieprz czarny 1 łyżka
  • gorczyca 1 łyżka biała
  • jagody jałowca 1 łyżka
  • czosnek 6 ząbków czosnku
  • majeranek 1 łyżka
  • liść laurowy 4 sztuki

Zioła uprażyć na gorącej patelni wsypać do wystudzonej wody. Sól uprażyć też i wsypać do wody. Mięso umyć osuszyć naszpikować czosnkiem włożyć do kamiennego garnka lub emaliowanego zalać zalewą przykryć talerzykiem położyć wyparzony kamyk nakryć i wynieść do chłodnego miejsca na 4-5 dni. Obracać mięso kilka razy w ciągu tych dni.

Po tym czasie wyjąć natrzeć majerankiem zasznurować sznurkiem włożyć do rękawa wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C piec 2 godziny.

Zofia Vogt
Bielsko-Biała
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt