Podaj swój adres email jeżeli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowości.
Aby dodać lub skomentować artykuł musisz się zalogować:
Nie masz konta? Zarejestruj się

Deante Sp. J.
marketing@deante.pl
tel.: 42 638 30 62
fax: 42 638 30 81

Zupa camembert z pieczarkami i grzankami

zupa-camembert
  • 2 litry wywaru drobiowego lub warzywnego
  • 3 serki camembert naturalne
  • pieczarki 300g
  • chleb 250 g
  • 3 łyżki śmietana 12%
  • cebula
  • 2 łyżki masła
  • vegeta
  • sól, pieprz,
  • majeranek

Camembert pokrój w kostkę. Wrzuć do miski dodaj 3 łyżki śmietany 12 % rozdrobinij blenderem. Cebulę obierz, posiekaj Pieczarki oczyść,umyj pokrój w plasterki, dodaj do cebuli. Podsmaż na 2 łyżkach masła. Dopraw do smaku wegetą, pieprzem,majerankiem. Chleb pokrój w kostkę,wstaw do piekarnika na funkcje opiekacz i trzymaj ok 5 min.
Do przygotowanego wywaru drobiowego lub warzywnego dodaj rozdrobniony blenderem camembert ze śmietaną. Zagotuj. Następnie dodaj usmażone pieczarki. Dopraw do smaku. Podawaj z grzankami.
Mateusz Rosadziński
M jak Mieszkanie


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodaj odpowiedź

Musisz się zalogować aby dodać komentarz.

© 2009 ® Deante Sp. Jawna
Wszelkie prawa zastrzeżone
Mapa serwisu kuchnia.deante.pl | Kontakt